03 05 2024

HOŞGELDİNİZ!!! ALEMLERİN RABBİ'ne TESLİM olmuş GERÇEK Yahudi, Hristiyan ve Müslümanların birbirlerini oldukları gibi kabul ederek tanışmak, aradaki önyargıları yıkmak ve tarafsız bilgilenmek için bir araya geldikleri mekâna HOŞGELDİNİZ!!! Selâm Olsun Temizlere, Temizleyenlere, Temizlenenlere, Temiz Kalmak isteyenlere ve Temiz Bir Dünya için El-ele Gönül-gönüle Verenlere...

Kur'an'da Arama

http://tanzil.net/docs/_media/wiki/quran-karim.gif?cache=

Anket

Sizce, Farklı Dinlere Mensup Kişiler Biraraya Gelip ''Salih/iyi Ameller/işler Yapabilirler mi?
 

Kutsal Kitap Arama

Bildergebnis für kutsal kitap arama motoru

Hristiyan Dergi

Facebook Temiz Yaşam Grubu

Ähnliches Foto

Şalom Gazetesi

İstatistikler

Bugün227
Dün516
Toplam1280564

Kimler Çevrimiçi

Şuan 1 konuk çevrimiçi

Ellerinizi açıp bana yakardığınızda Gözlerimi sizden kaçıracağım. Ne kadar çok dua ederseniz edin dinlemeyeceğim. Elleriniz kan dolu. Yıkanıp temizlenin, Kötülük yaptığınızı gözüm görmesin, Kötülük etmekten vazgeçin. (Tevrat, Yeşaya 1/15,16)

Adalet yine doğruluk üzerine kurulacak, Yüreği temiz olan herkes ona uyacak. (Zebur 94/15)

Tanrı`ya yaklaşın, O da size yaklaşacaktır. Ey günahkârlar, ellerinizi günahtan temizleyin. Ey kararsızlar, yüreklerinizi paklayın. (İncil, Yakup 4/8)

''İçinizden, size ayetlerimizi okuyan, sizi temizleyen, size kitabı ve hikmeti öğreten, ve size bilmediklerinizi öğreten sizin gibi bir elçi gönderdik. (Kur'an-ı Kerim, Bakara 151, Al-i İmran 164)

Aktüel Hacc Suresi okumasından notlar PDF Yazdır E-Posta
Yazar Abdulkadir   
10 12 2023
7 Ekim tarihi itibariyle birçok Kur'an ayeti sanki yeniden indiriliyor. Zulm, iman, teslimiyet, nifak, ihanet, cesaret, savaş, tevhid gibi onlarca kavram daha iyi anlaşılıyor, taşlar yerli yerine oturuyor.
İşte o ayetlerden bazıları dünden beri okuduğum Hacc suresi ayetleri...
- Sure ''ey insanlar'' hitabıyla başlıyor ve ''saat zelzelesi'' yani ''kıyamet dehşetiyle'' korkutuyor.
- Son iki ayete kadar hitaplar devamlı ''ey insanlar'' şeklinde yapılıyor. Deyim yerindeyse ''mü'min ve müslüman değilsiniz diye insani sorrumluluklarınızdan da kaçacak değilsiniz'' uyarısı yapılıyor.
- İnsanlara mescidleri yasaklayanların kâfir oldukları vurgulanıyor,
- İbrahim nebiye insanları hac için çağırması emrediliyor. ''İnsanları'', sadece mü'min ve müslümanları değil, bütün insanları çağırması isteniyor. Peki bu ''müslümanlardan başkası mescid-i harama giremez'' iddiası nerden çıkıyor?
- ''Sana gelsinler'' ifadesi dikkat çekiyor. Yani sadece kuru binaları, mekanları ve sembolleri görmek için değil aslen seni görmek için gelsinler. Sen onların imamı/önderi olarak onları eğit, Rabbin sana gösterdiği ve indirdiği ayetleri sen de onlara anlat.
Peki bugün İbrahim nebiden 4 bin yıl sonra onun vekili ve temsilcisi kim? 21. yy müslümanları olarak biz ''kim''e gidelim?
- ''ALLAH iman edenleri müdafaa edecektir!'' Rabbimiz tarafından verilmiş ne muhteşem bir sözdür. Keşke idarecilerimiz bu sözün mahiyetini anlayabilselerdi.
- ''İZİN VERİLDİ o kendileri zalimce katledilenlere... ki onlar haksız yere yurtlarından çıkarıldılar. Şüphesiz ALLAH'ın onları muzaffer kılmaya gücü yeter AMA... Rabbimiz katında bir gün bizim günlerimizden bin gün gibidir.
- Bu izni alan Muhammed nebi 300 askeriyle Ebu Süfyanın emrindeki ticaret kervanını vurmak ve ganimet almak için yola çıktı. Şimdi olsaydı ''terörist eylem'', ''sivillere saldırı'' diye kudururlardı.
Gerçi ilahi kader başka türlü tecelli etti; Ebu Süfyan kervanını kaçırmayı başardı ve 300 müslüman 1000 müşriğe karşı çarpışmak zorunda kaldı ve zafer kazanıldı.
- Bir plan dairesinde ''Allah insanları birbiriyle defeder. Böylece kiliseler, havralar ve mescidler harap edilmekten korunur.''
Peki İsrail devletinin yaktığı binlerce canınhesabı, yıktığı onlarca kilise ve mescidin hesabı ne olacak?
İşte cevabı;
''Zulmetmektelerken kendilerine mühlet verdiğim nice memleket vardı ki BEN onu tutup alıvermiştim.''
Demekki işin sırrı ''mühlet vermek''teymiş.
- Ve surenin tek ''ey iman edenler!'' hitabı... ''Rükû edin, secde edin...'' Suredeki ikinci secde ayeti ama her nedense mushaflarda secde ayeti olarak işaretlenmemiş.
''... ve ALLAH yolunda gerçek bir cihad/gayret ile cihad/gayret edin.
Haydi BABANIZ İBRAHİM'in milletine... O sizi hem daha önce hem bu kitapta müslümanlar olarak isimlendirdi, ki Rasul size, siz de bütün insanlara şahid olasınız...
İşte zulmün elebaşlarıyla gerçek bir cihadla cihad eden Gazzeli müslümanlar bütün insanlara islamın şahidliğini yapıyorlar. Onlardaki cesareti, metaneti ve merhameti gören her ırktan insanlar onların inandığı kitaba hayran oluyor, okumak ve araştırmak istiyor, sonunda da teslim oluyor.

Zalimler kendi planlarının tıkır tıkır işlediğini sana dursunlar, ALLAH'ın planı bütün planların, bütün tuzakların üstündedir.
 
Sonraki >
Temiz Yasam
Sign up today!