07 05 2024

HOŞGELDİNİZ!!! ALEMLERİN RABBİ'ne TESLİM olmuş GERÇEK Yahudi, Hristiyan ve Müslümanların birbirlerini oldukları gibi kabul ederek tanışmak, aradaki önyargıları yıkmak ve tarafsız bilgilenmek için bir araya geldikleri mekâna HOŞGELDİNİZ!!! Selâm Olsun Temizlere, Temizleyenlere, Temizlenenlere, Temiz Kalmak isteyenlere ve Temiz Bir Dünya için El-ele Gönül-gönüle Verenlere...

Kur'an'da Arama

http://tanzil.net/docs/_media/wiki/quran-karim.gif?cache=

Anket

Sizce, Farklı Dinlere Mensup Kişiler Biraraya Gelip ''Salih/iyi Ameller/işler Yapabilirler mi?
 

Kutsal Kitap Arama

Bildergebnis für kutsal kitap arama motoru

Hristiyan Dergi

Facebook Temiz Yaşam Grubu

Ähnliches Foto

Şalom Gazetesi

İstatistikler

Bugün377
Dün446
Toplam1282502

Kimler Çevrimiçi

Türkçe ve Almanca İslam-Hıristiyan teoloji terimleri sözlüğü yayınlandı PDF Yazdır E-Posta
Yazar : Rusya'nın sesi   
19 10 2013

 Hıristiyan ve İslam teoloji uzmanları, her iki dinde en çok kullanılan terimleri Almanca ve Türkçe olarak tek bir sözlükte topladı.

KAI haber ajansının verdiği habere göre “Diyalog Lügati” adlı kitap, Münih ve Ankara üniversitelerinden bilim adamlarının katılımıyla 7 yılda hazırlandı. Halihazırda sözlüğün İngilizce sürümü üzerinde çalışılıyor.

Lügat, 600’den fazla terimin anlatımını içeriyor. Aralarında Hıristiyan-İslam ilişkileri için çok önemli olan “Haçlı seferleri”, “Cihat”, “İslamcılık”, “İmam”, “Allah’ın gazabı”, “Kıyamet günü” gibi terimler bulunuyor. Teoloji uzmanlarının anlaşamadığı bazı kavramlar, Hıristiyan ve İslam olmak üzere iki tanım içeriyor. Yazarlara göre 850 sayfalık yayının amacı, Hıristiyanlar ve Müslümanlar arasında karşılıklı anlayışa engel olan duvarları yıkmak.

“Diyalog Lügati”, sadece profesyonel tanrıbilimcilere değil öğretim görevlileri, üniversite öğrencileri, kültür adamları ve dinlerarası ilişkiler alanında kararlara imza atan yetkililere de faydalı olacak.

Projenin finansal desteğini Avrupa Birliği ile Almanya İçişleri Bakanlığı sağladı.

Comments (0)Add Comment

Yazan Kisi
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smile
wink
laugh
grin
angry
sad
shocked
cool
tongue
kiss
cry
smaller | bigger

busy
 
< Önceki   Sonraki >
Temiz Yasam
Sign up today!