07 05 2024

HOŞGELDİNİZ!!! ALEMLERİN RABBİ'ne TESLİM olmuş GERÇEK Yahudi, Hristiyan ve Müslümanların birbirlerini oldukları gibi kabul ederek tanışmak, aradaki önyargıları yıkmak ve tarafsız bilgilenmek için bir araya geldikleri mekâna HOŞGELDİNİZ!!! Selâm Olsun Temizlere, Temizleyenlere, Temizlenenlere, Temiz Kalmak isteyenlere ve Temiz Bir Dünya için El-ele Gönül-gönüle Verenlere...

Kur'an'da Arama

http://tanzil.net/docs/_media/wiki/quran-karim.gif?cache=

Anket

Sizce, Farklı Dinlere Mensup Kişiler Biraraya Gelip ''Salih/iyi Ameller/işler Yapabilirler mi?
 

Kutsal Kitap Arama

Bildergebnis für kutsal kitap arama motoru

Hristiyan Dergi

Facebook Temiz Yaşam Grubu

Ähnliches Foto

Şalom Gazetesi

İstatistikler

Bugün485
Dün446
Toplam1282610

Kimler Çevrimiçi

Yaratıcımıza Soru Sormak Yanlış mı? PDF Yazdır E-Posta
Yazar : Gözcü Kulesi   
20 11 2012

 BAZILARI Yaratıcımıza soru sormanın yanlış olduğunu söylüyor. Örneğin bazı şeylere neden izin verdiğini sormanın saygısızlık olabileceğini düşünüyorlar. Siz de böyle mi düşünüyorsunuz?

Eğer böyle düşünüyorsanız, birçok imanlı insanın Tanrı’ya soru sorduğunu öğrenmek sizi şaşırtabilir. Şimdi aşağıdaki örneklere bakalım:
Sabrıyla tanınan Eyüp peygamber: “Neden kötü insan uzun yaşar, yaşına yaş, servetine servet katar?” (Eyüp 21:7).
Vefalı biri olan Habakkuk peygamber: “Neden hainlere seyirci kalıyorsun? Kötü kişi kendisinden doğru birini yok ettiğinde neden sessiz kalıyorsun?” (Habakkuk 1:13).
İsa peygamber: “Tanrım, Tanrım, beni neden bıraktın?” (Matta 27:46).

Yukarıda alıntılanan ayetlerin bağlamlarını okursanız, böyle samimi sorular sorulduğunda Yehova * Tanrı’nın öfkelendiğini ima eden hiçbir ifade olmadığını görürsünüz. Aslında Yaratıcımızın bunu anlayışla karşılaması şaşırtıcı değildir. Örneğin O’ndan temel fiziksel ihtiyaçlarımızı karşılamasını dilediğimizde öfkelenmez, tersine bu ihtiyaçlarımızı seve seve karşılar (Matta 6:11, 33). Benzer şekilde zihinsel ve duygusal sağlığımızı korumamızı sağlayacak bilgileri de istekle verir (Filipililer 4:6, 7). İsa, öğrencilerine “Dilemeye devam edin, size verilecektir” demişti (Matta 7:7). Bu sözlerin geçtiği kayda bakacak olursak, İsa’nın sadece maddi şeylerden değil önemli soruların cevaplarından da söz ettiğini görürüz.

Yaratıcımıza soru sorma fırsatınız olsaydı, O’na aşağıdaki sorulardan hangisini sorardınız?

  • Hayatımın bir amacı var mı?
  • Öldüğümde bana ne olacak?
  • Acı çekmeme neden izin veriyorsun?

‘Kutsal Yazıların tümü Tanrı ilhamıyla’ kaleme alındığından, Tanrı’nın bu sorulara verdiği cevapları Kutsal Kitapta, yani Kendi Sözünde bulabilirsiniz (2. Timoteos 3:16).

GÖZCÜ KULESİ, Kasım 2012

Comments (0)Add Comment

Yazan Kisi
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smile
wink
laugh
grin
angry
sad
shocked
cool
tongue
kiss
cry
smaller | bigger

busy
 
< Önceki   Sonraki >
Temiz Yasam
Sign up today!