19 04 2024

HOŞGELDİNİZ!!! ALEMLERİN RABBİ'ne TESLİM olmuş GERÇEK Yahudi, Hristiyan ve Müslümanların birbirlerini oldukları gibi kabul ederek tanışmak, aradaki önyargıları yıkmak ve tarafsız bilgilenmek için bir araya geldikleri mekâna HOŞGELDİNİZ!!! Selâm Olsun Temizlere, Temizleyenlere, Temizlenenlere, Temiz Kalmak isteyenlere ve Temiz Bir Dünya için El-ele Gönül-gönüle Verenlere...

Kur'an'da Arama

http://tanzil.net/docs/_media/wiki/quran-karim.gif?cache=

Anket

Sizce, Farklı Dinlere Mensup Kişiler Biraraya Gelip ''Salih/iyi Ameller/işler Yapabilirler mi?
 

Kutsal Kitap Arama

Bildergebnis für kutsal kitap arama motoru

Hristiyan Dergi

Facebook Temiz Yaşam Grubu

Ähnliches Foto

Şalom Gazetesi

İstatistikler

Bugün192
Dün257
Toplam1275963

Kimler Çevrimiçi

Şuan 1 konuk çevrimiçi
Teklif PDF Yazdır E-Posta
Yazar Abdulkadir Ramazanoğlu   
25 12 2007

Temiz yaşamın önemi ve onu yaşayıp korumanın gereği anlaşıldıysa teklifimiz şu:

Gelin


- Enbiya suresinde anlatılan Hz. İbrahim(S) gibi ''ÖNCÜ''ler olalım,

- A'raf suresinde anlatılan ''VAİZ''ler olalım,

- Yasin suresinde anlatılan ''KOŞAN ADAM''lar olalım,


Bunlardan biri olurken aşağıdaki hususları da dikkate alalım:

- Hz. Adem(S)'in tevbesini, Hz. Nuh(S)'un azmini, Hz. İbrahim(S)'in cesaretini, Hz. Yakub ve Hz. Eyyub(S)'un sabrını, Hz. Yusuf(S)'un iffetini, Hz. Musa(S)'nın zayıflığına rağmen gücünü, Hz.Şuayb(S)'in namazını, Hz. Davud(S)'un tesbihini, Hz. Süleyman(S)'ın hikmetini, Hz. Zekeriya(S)'nın duasını, Hz. Yahya(S)'nın zühdünü, Hz. Meryem(S)'in takvasını, Hz. İsa(S)'nın sevgisini ve Hz. Muhammed(S)'in ahlakını kuşanalım.

- Ücretimizi sadece Allah'tan bekleyenler olarak pahalı işçiler olalım.

- Dünya süsü peşinde koşup nefsimizi ucuza satmayalım.

- Karşılığı cennet olabilecek pahalı bir canımız olduğunun ama belki bir saat değerinde de ucuz bir ömrümüz olduğunun bilincine varalım.

ÖNCÜLER

Adı üstünde önde olanlardır. Hareketin gönüllü hizmetkârlarıdırlar. Kararların alınmasında, bunların uygulanmasında ve kontrol edilmesinde öncülük ederler. Karşılaşılacak her türlü zorluk, baskı, suçlama ve cezalandırmalara karşı ilk safta yer alırlar.
Öncülerin en önemli görevleri arasında ev ziyaretleri yer alır. En az ikişer kişilik gruplar halinde, mümkünse eşler, kardeşler veya arkadaşlar olarak evleri ziyaret ederler. Onların, karşılarına çıkacak her kesimden muhatapları için temiz yaşam adına söyleyecekleri sözleri vardır. Ev ziyaretleri ayda en az iki defa olmak üzere daha fazlasını ''öncü'' kardeşlerin kendileri belirlerler.


VAİZLER

Vaaz ve nasihat başlıca görevleridir. Temiz bir dünya için iyilikleri emredip kötülüklerden sakındırırlar, temiz fıtri ahlakın yerleşmesi ve çirkinliklerin kaldırılması için çalışırlar. Bilgi ve hikmetle çağın hastalıklarına karşı mücadele ederler. Bunun için her türlü fırsattan istifade ederler. İnsanları uyarmak ve uyandırmak için her ortamda nasihatlarına devam ederler.


KOŞAN ADAMLAR

Destek kuvvetleridirler. İçinde yaşadıkları toplumun sadece Allah'a kulluk etmeleri ve sadece O'nun emir ve yasakları doğrultusunda yaşamaları için ellerinden geldiğince gayret ederler. Gayretlerinin ve imkanlarının tükendiği yerde ise ''öncülere'' ve ''vaizlere'' destek olurlar. Özellikle basın ve yayın için gerekli olan maddi ihtiyaçları gidermek ve kendilerine verilen görevleri yerine getirmek başlıca destek şekilleridir.

 

Son Güncelleme ( 19 01 2008 )
 
Temiz Yasam
Sign up today!